goedkoper wonen

‘Kunnen die servicekosten niet omlaag?‘

Dat is een vraag die vaak gesteld wordt op de vergadering van eigenaren van de VvE. Duurzaam Verenigd helpt VvE’s de (service)kosten verlagen. Door bijvoorbeeld gezamenlijk de glasbewassing in te kopen, of de opstalverzekeringen, of het periodieke schilderwerk,  of de beheercontracten, of de zonnepanelen, etc. Jaarlijks geeft elke VvE vele (tien)duizenden euro’s uit aan vaste kosten. Daarbovenop komen dan nog de incidentele kosten voor groot onderhoud vanuit het Meerjaren Onderhoudsplan. Op al die kosten kun je substantieel besparen, door gezamenlijk met andere VvE’s in jouw buurt in te kopen.

Door samen te werken kunnen we ook de kwaliteit van de diensten die we kopen verbeteren. Want weet jij bijvoorbeeld waar jouw glazenwasser eigenlijk wettelijk allemaal aan moet voldoen. Of misschien zoek jij nu net een nieuwe VvE beheerder, en heeft die VvE’s om de hoek het juiste adres? Van elkaars goede en minder goede ervaringen kunnen we leren.

Duurzaam Verenigd verzorgt voor de deelnemende VvE’s het gezamenlijke inkooptraject. Als eerste stap selecteren we samen met de VvE’s de diensten die we gezamenlijk zouden willen inkopen. Duurzaam Verenigd stelt vervolgens de inkoop specificaties op, met het gewenste maatwerk voor jouw VvE. We selecteren daarna samen de beste leveranciers en de scherpste offertes. We kiezen bij voorkeur voor die (lokale) leveranciers waar VvE’s in de groep écht goede ervaringen mee hebben. Duurzaam Verenigd verzorgt de samenwerking en een professioneel inkoopproces. Meedoen aan deze gezamenlijke aanbestedingen verplicht jouw VvE tot niets. Alleen als het nieuwe aanbod voor jouw VvE goedkoper of beter is stap je in. Zo krijgt jouw VvE lagere servicekosten en meer kwaliteit.